Početak sinodskog hoda u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Sukladno smjernicama Vademecuma za Sinodu o sinodalnosti (2021.-2023.) Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić je krajem studenoga imenovao Nadbiskupsko povjerenstvo od osam članova za sinodsko savjetovanje u našoj nadbiskupiji. Članovi povjerenstva izabrani su iz različitih staleža i skupina vjernika te članova posvećenog života i predstavljaju određeni presjek raznolikih službi i darova Božjeg naroda u našoj mjesnoj Crkvi.


Studijski dan za svećenike: U dva predavanja prikazan je Pripremni dokument Sinode

U Duhovnom centru Vepric održan je 6. listopada Studijski dan za svećenike koji žive i djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Na skupu su sudjelovali mons. Marin Barišić splitsko-makarski nadbiskup, mons. Dražen Kutleša nadbiskup koadjutor, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić sa svojim generalnim vikarom Marinkom Mlakiće i još dvojicom svojih suradnika te oko stotinu i petnaest svećenika.


Slavlje početka Sinodalnog hoda za Splitsko-makarsku nadbiskupiju

Nakon što je papa Franjo u Rimu 9. i 10. listopada otvorio Sinodalni hod priprave za XVI. generalnu Sinodu koja će se održati 2023. godine na temu „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“, 16. listopada su se tom putu Kristove Crkve pridružile sve biskupije svijeta, pa tako i naša Splitsko-makarska nadbiskupija.


Povjerenstvo za sinodsko savjetovanje
u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Nadbiskupski ordinarijat
Poljana kneza Trpimira 7
HR-21000 SPLIT

Image
© 2023 | Splitsko-makarska nadbiskupija